Marcouray ligt tegen het plaatsje Marcourt in de gemeente Rendeux, iets ten zuiden van Durbuy. Ook in de nabijheid van La Roche, Hotton en Marche-en-Famenne. Hier in het hart van de Ardennen, is het landschap zeer gevarieerd. In de bossen leven roedels herten, everzwijnen en ander wild. Langs de oevers van de Ourthe bouwen bevers hun burchten en scheren ijsvogels laag over het snelstromende water. Monumenten herinneren aan de Slag om de Ardennen. Deze streek is zeer geliefd onder historici, natuurliefhebbers, wandelaars, mountainbikers, wintersporters, vissers en kajakkers.
Op amper 25 km van Marcouray zit u al in het ski- en langlaufgebied van Baraque Fraiture. Heel nabij Marcouray liggen het wildpark van La Roche en het park Chlorophyle.

Adres

Rue de la Résistance 20, 6987 Marcouray

Boodschappen en winkelen

Marcourt: bakker.

In Rendeux, Hotton, Marche kan u terecht voor warenhuizen, krantenwinkels, recyclagepark, apotheek, enz.

Route

Via Brussel: E411, afrit Courrière, N4 richting Marche, Hotton, Rendeux, Marcourt.

Via Luik: E313, afrit Seraing- Marche, N63 richting Marche, afrit Deulin, Hotton, Rendeux, Marcourt.

Huisvuil

Het afval wordt volgens de plaatselijke wetgeving gesorteerd in de voorziene recipiënten voor restafval, groenafval, papier, karton, glas en PMD. De vuilkar komt dinsdagvoormiddag. Het recyclagepark in Rendeux is van ma. tot vr. geopend in de namiddag, zaterdag de ganse dag.

Huisdieren

Maximum 2 honden toegelaten. Hiervoor wordt 20 euro extra aangerekend.

Waarborg

De waarborg wordt  binnen de 2 weken na vertrek terug bezorgd. De huurders behandelen de woning als een goede huisvader met respect voor de buren en de natuur. Schade wordt gemeld, huisvuil wordt geselecteerd in voorziene recipiënten en  het huis wordt poetsklaar achtergelaten. Koelkast, vaatwasser en kachels worden leeggemaakt en de bbq grill gepoetst. Serviesgoed met toebehoren wordt teruggezet in de kasten.

Mee te brengen

Bed-, bad- en keukenlinnen.

Sleutel

Te verkrijgen via sleutelkast met code.